R.leendersbv@outlook.com  |    

  0612438241

INFILTRATIE

**********************Infiltratie hemelwater**********************

Infiltratie hemelwater

In Nederland worden infiltratie systemen steeds vaker toegepast. Dit wordt gedaan omdat het beter is voor het milieu. In de meeste gemeenten worden al speciale infiltratie riolen aangelegd om vuil en schoon water te scheiden. Bijvoorbeeld: ‘Het schone water van uw dak of uw tuin wordt dan op een aparte leiding aangesloten. Het water kan bezinken in de grond, waardoor het niet gereinigd hoeft te worden en daardoor milieu vriendelijk is.  Bij de meeste gemeenten krijgt u subsidie voor het omkoppelen van een vuilwater riool naar infiltratie riool. Wij kunnen voor u het infiltratie bij u maken. Zo voert u het water in uw eigen tuin af. Hoe werkt het? U moet het zo zien. We graven infiltratie koffers in. De hoeveelheid koffers hangt af van de grootte van het dak. Op dit systeem sluiten we de afvoeren aan. Het water bezinkt dan in het infiltratie systeem. Het systeem heeft ook nagenoeg geen onderhoud nodig en het is niet zichtbaar.

Infiltratieput

Een infilstratieput is sterk belastbaar en heeft een lange levensduur. Deze put is eenvoudig te reinigen en daardoor gebruiksvriendelijk. Deze snel te plaatsen putten zijn leverbaar van 2000 tot 20.000 Liter. Het plaatsen van een zandvanger is in dit systeem niet nodig.

Infiltratiekoffer

Het voordeel van infiltratiekratten is dat het bestaat uit ligt materiaal. Voor het plaatsen zijn en daarom geen grote machines nodig en kan dit gemakkelijk in een kleine achtertuin geplaatst worden. De kratten worden afhanklijk van het volume water dat opgevangen moet worden opgestapeld en vervolgens omwikkeld met geotextiel.

infiltratiekratten

Bovengronds infiltreren (wadi)

Bij voldoende ruimte is met graven van een kleine greppel vaak al voldoende om het overtollige hemelwater in te laten bezinken. Dit is vaak de goedkoopste oplossing maar neemt wel de meeste vierkante meter in beslag. Een greppel/wadi kan vaak op een mooie manier verwerkt worden in de tuin. 

Wadi

Subsidie

Door dat het in Nederland steets vaker en harden regend is het rioolnet in Nederland voor een uit

Overbelast riool​

Door dat het in Nederland steets vaker en harden regend is het rioolnet in Nederland voor een uitgaging komen te staan. Tijdens flinke hoosbuien komen straten blank te staan en kan het water in de wc omhoog komen. Door het schijden van uw riool en hemelwater ben u milieubewust bezig en wordt het rioolnet hiermee ontlast.

Milieu

Door dat het in Nederland steets vaker en harden regend is het rioolnet in Nederland voor een uit